Bohoslužba Český Těšín: Richard Medřický - Kristovy schopnosti

Právě sledujete: Bohoslužba Český Těšín: Richard Medřický - Kristovy schopnosti

Z pořadu: Bohoslužby Český Těšín

Napříč Čechami, Moravou a Slezskem připravila HopeTV.cz cyklus záznamů sobotních bohoslužeb, při kterých biblickým slovem provázejí kazatelé Církve adventistů sedmého dne, někteří její členové a zajímaví hosté.
zobrazit více zobrazit méně

Bohoslužba Český Těšín: Marian Bialoň - Co je to poslušnost

Bohoslužba Český Těšín: Marian Bialoň - Co je to poslušnost

Bohoslužba Český Těšín: Marek Miškej - Pohled který zachraňuje

Bohoslužba Český Těšín: Marek Miškej - Pohled který zachraňuje

Bohoslužba Český Těšín: Ludvík Švihálek - Tvůrci pokoje

Bohoslužba Český Těšín: Ludvík Švihálek - Tvůrci pokoje

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01
zobrazit více

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

Aktuality

Roman Hampacher: Abraham (2/6) Já + Ty (Kongres mládeže 2015 Komplex DNA)

5. 10. 2015

"Neboj se jít a sáhnout si až na své dno, rozšroubovat svou DNA, jít úplně k prvopočátku toho, kde všechno začíná. Pokud toužíš změnit sám sebe, musíš začít od základu, od začátku, ode dna. Musíš změnit to, co zadává program Tvým buňkám, Tvému myšlení a tím předurčuje vývoj a vlastnosti Tvého organismu... musíš změnit svou DNA."
Kongres mládeže Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne se uskutečnil v srpnu 2015. Akce nesla název "Komplex DNA" a jejím cílem bylo znovu se zamyslet nad svojí podstatou a směřováním. Hlavním řečníkem celého kongresu byl pastor Církve adventistů Roman Hampacher.
Druhá promluva Romana Hampachera nás vybízí k tomu, abychom hledali odlišné přístupy vnímání víry, které nabízí naše okolí.

přečíst více

Bible pro dnešek / Vnitřní i vnější krize / 2015 4Q 2

4. 10. 2015

Izraelité ztratili svou původní zbožnost. Jak se to stalo a co bylo příčinou? Může se to stát i nám? Jak se tomu bránit? Mnoho lidí má dnes pocit, že kdyby uvěřili, stali by se nesvobodnými. Může něco takového prožívat i křesťan?
Rozhovor na téma druhého úkolu „Vnitřní i vnější krize“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a učitel starého zákona a hebrejštiny na Husitské teologické fakultě a Teologickém semináři CASD, doc. Mgr. Jiří Beneš, Th.D.
Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více

Nové čtvrtletí pořadu Bible pro dnešek

30. 9. 2015

Poslední čtvrtletí letošního roku budeme v sobotní škole procházet starozákonní knihou proroka Jeremjáše. Když jsme zvažovali, jak natočit úvodníky, tak volba padla na Jiřího Beneše. Biblistu, učitele starého zákona a hebrejštiny na Husitské teologické fakultě a na Teologickém semináři CASD. Potěšilo nás, že bratr Beneš byl ochoten věnovat nám svůj čas a my tak mohli připravit materiál, který vám může pomoci.
Hned v úvodu Jiří Beneš doporučí všem účastníkům, aby využili příležitost a přečetli si celého proroka Jeremjáše, ne jen vybrané kapitoly z této knihy. Myslím, že ten, kdo se bude touto knihou zabývat zjistí, jak je kniha zajímavá a aktuální i pro naši dobu. To se odrazilo i v délce jednotlivých dílů. Tentokrát se budeme pohybovat kolem 15 minut, ale dovolím si říct, že to bude čas opravdu zajímavý. V závěru každého dílu jsou divákům položeny otázky, které lze využít k přemýšlení, nebo diskuzi.
Budeme rádi, když nám napíšete vaše zkušenosti s natočeným materiálem a jak jej používáte. Budeme také vděčni za vaše připomínky a návrhy. Chceme, aby to co připravujeme bylo co nejvíce užitečné. Ke korespondenci využijte mailovou adresu bibleprodnesek@hopetv.cz.
Pořad "Bible pro dnešek" můžete sledovat na našem webu či na HopeTV Youtube kanálu.

přečíst více