Nové čtvrtletí pořadu Bible pro dnešek

30. 9. 2015

Poslední čtvrtletí letošního roku budeme v sobotní škole procházet starozákonní knihou proroka Jeremjáše. Když jsme zvažovali, jak natočit úvodníky, tak volba padla na Jiřího Beneše. Biblistu, učitele starého zákona a hebrejštiny na Husitské teologické fakultě a na Teologickém semináři CASD. Potěšilo nás, že bratr Beneš byl ochoten věnovat nám svůj čas a my tak mohli připravit materiál, který vám může pomoci.

Hned v úvodu Jiří Beneš doporučí všem účastníkům, aby využili příležitost a přečetli si celého proroka Jeremjáše, ne jen vybrané kapitoly z této knihy. Myslím, že ten, kdo se bude touto knihou zabývat zjistí, jak je kniha zajímavá a aktuální i pro naši dobu. To se odrazilo i v délce jednotlivých dílů. Tentokrát se budeme pohybovat kolem 15 minut, ale dovolím si říct, že to bude čas opravdu zajímavý. V závěru každého dílu jsou divákům položeny otázky, které lze využít k přemýšlení, nebo diskuzi.

Budeme rádi, když nám napíšete vaše zkušenosti s natočeným materiálem a jak jej používáte. Budeme také vděčni za vaše připomínky a návrhy. Chceme, aby to co připravujeme bylo co nejvíce užitečné. Ke korespondenci využijte mailovou adresu bibleprodnesek@hopetv.cz.

Pořad "Bible pro dnešek" můžete sledovat na našem webu či na HopeTV Youtube kanálu.

Odebírejte nová videa jako první