Kořeny víry: Je reformace u konce? (48/48)

Právě sledujete: Kořeny víry: Je reformace u konce? (48/48)

14154 zhlédnutí

Z pořadu: Kořeny víry S titulky

Reformace nebyla ojedinělou událostí či pevným datem, ale spíše rozvinutím myšlenek a věroučných bodů, které když už se jednou dostaly do oběhu, nešlo zastavit. Kdo byly klíčové postavy a co skrývá budoucnost?

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Co viděli v tvém domě? / 2019 2Q 12

Bible pro dnešek / Co viděli v tvém domě? / 2019 2Q 12

Slavnostní konferenční bohoslužba Č-SU CASD • 2019 • závěrečné slovo Mikuláše Pavlíka

Slavnostní konferenční bohoslužba Č-SU CASD • 2019 • závěrečné slovo Mikuláše Pavlíka

Slavnostní konferenční bohoslužba Č-SU CASD • 8. červen 2019 • Brno • (2/2)

Slavnostní konferenční bohoslužba Č-SU CASD • 8. červen 2019 • Brno • (2/2)

Další nově nahraná videa

Příběh Karla

697 zhlédnutí

Z pořadu: Realita

Podívejte se na zvláštní svědectví jednoho mladého křesťana. Karel se kvůli drogám dostal až do vězení, kde se ale seznámil s Biblí a po propuštění se mu podařilo vzchopit se. Nechal se pokřtít, našel si ženu a nyní pomáhá ostatním lidem na cestě ke Kristu. Vypadá to, že právě prožívá velmi šťastné období. Nebo je to všechno ještě trochu jinak?
zobrazit více

Bible pro dnešek / Boží povolání: smysl a načasování / 2019 4Q 03

3360 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Jak poznat k čemu mě Bůh chce použít, když neslyšíme jeho zřetelný hlas? A je to opravu tak, že pro každého z nás má Bůh svůj plán? Není to pouze naše mylná představa? Mohu tuto vizi hledat sám a nebo je to něco, co mi musí zjevit právě Bůh a já mám čekat? A nebo je to ještě celé jinak?
Rozhovor na téma třetího úkolu „Boží povolání: smysl a načasování", vedli redaktor Hope TV Jindřich Černohorský a teolog Josef Dvořák.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Aktuality

Teistická evoluce

1. 11. 2022

Je skutečně možné, že Bůh stvořil svět pomocí evoluce? A najdeme v Bibli informace o takové činnosti? A proč je pro stále více křesťanů myšlenka teistické evoluce přijatelná? Nabízíme Vám závěrečný díl série pořadů Achillovy paty evoluce s tématem "Teistická evoluce".
HOSTÉ: Mgr. Libor Votoček, Oldřich Svoboda, Th.D. a Mgr. Pavel Moudrý.

Více informací také najdete na:
https://www.achillovypatyevoluce.cz/diskuze
přečíst více

Evoluce a okultismus

7. 10. 2022

Jak je možné, že někdo, kdo zastává evoluci, zároveň věří i v existenci duchovního světa? Jaké je spojení materialismu a této nehmotné říše? Jsou spirituální bytosti vždy jen dobré? Pokud existuje v duchovnu i temná strana, jak ji poznám? Je bezpečná? Bonusový díl Achilových pat evoluce Vám nabídne překvapivé odpovědi.



přečíst více

Nový dokumentární film Do konce

23. 9. 2022

HopeTV natočila nový dokumentární film o nemocničních kaplanech, kteří se zabývají paliativní péčí.
"Paliativní péče je způsob práce s lidmi, kteří mají těžkou nemoc. Je to souhrn podpory a nabídky, abychom lidem s těžkou nemocí zlepšili život. Ať už s nemocí žijí delší dobu nebo je čeká jen krátký čas...", říká jeden z předních českých odborníků na péči o nemocné MUDr. Ondřej Kopecký.
Zveme vás na cestu naděje, doprovázení, někdy i mlčení až Do konce...
Krátkometrážní dokument Církve adventistů sedmého dne (2022).

přečíst více