Bible pro dnešek / Období obtíží / 2019 2Q 10

Právě sledujete: Bible pro dnešek / Období obtíží / 2019 2Q 10

1679 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Čím to je, že často nevidíme trám ve svém oku, ale tu třísku v oku souseda vidíme velmi dobře? A umíme odpouštět? Pro někoho může být odpuštění slabost, ale opak je pravdou. A když už dojde ke konfliktu, jak nejlépe otupit hrany?
Rozhovor na téma desátého úkolu "Období obtíží" vedli redaktor HopeTV Jindřich Černohorský a kazatel Jan Dymáček.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Čas ztráty / 2019 2Q 09

Bible pro dnešek / Čas ztráty / 2019 2Q 09

Děti patří do školy. ADRA.

Děti patří do školy. ADRA.

Bible pro dnešek / Období rodičovství / 2019 2Q 08

Bible pro dnešek / Období rodičovství / 2019 2Q 08

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Období rodičovství / 2019 2Q 08

1238 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Rodičovství je období, pro které by se měl člověk svobodně rozhodnout, a když pak přijde, měl by na něj být připraven. Ne vždy tomu však tak je. Jak co nejlépe vychovávat své děti? Jsou lidé, kteří zastávají názor, že děti se nemají do ničeho tlačit a až budou větší, tak se rozhodnou samy. A jak se postavit ke skutečnosti, že někteří z nás děti mít nemůžou? Může Bůh pomoci?
Rozhovor na téma osmého úkolu "Období rodičovství" vedli redaktor HopeTV Jindřich Černohorský a kazatel Jan Dymáček.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk

zobrazit více

Kořeny víry: Mary Jonesová a světová misie (47/48)

13075 zhlédnutí

S titulky

Šestnáctiletá Mary Jonesová šetřila své pence a pak šla 46 km neobydlenou velšskou krajinou, aby si koupila Bibli. Tento příběh inspiroval bezpočet dalších a dal impuls k založení mnoha biblických společností a misijních hnutí.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více

Aktuality

Národní týden manželství 2023 - přímý přenos s Pavlem Rausem

14. 2. 2023

V rámci Národního týdne manželství Vás zveme ke sledování přímého přenosu rozhovoru s psychologem Pavlem Rausem 15. února 2023 od 18 hodin na téma manželských kontrastů.

Rozdíly se v manželství mohou týkat mnoha věcí. Toho, jaké máme názory na výchovu, řešení konfliktů, zacházení s penězi, komunikaci, intimní život, plánování, dovolenou, pořádek v domácnosti, trávení času s druhými lidmi, politiku nebo zda si chceme pořídit psa či chalupu. Je ale také mnoho dalších kontrastů.

Existují manželství s větším věkovým rozdílem, z rozdílných kultur, vztahy zasněných introvertů se společenskými extraverty. Manželství jedináčků s partnery z velkých rodin. Manželství tichá a manželství italská. Často si hledáme partnery, kteří nás dokáží „unést“ a jsou naší kotvou.

V přímém přenosu nebude chybět ani možnost položit dotazy přes náš chat.
přečíst více

Záznam adventního koncertu

30. 1. 2023

Jako novinku v našem archivu vám představujeme záznam předvánočního koncertu pěveckého sboru CASD z Londýnské ulice v Praze, na kterém se podílela také naše televize HopeTV. Pod vedením dirigentů Vlasty Jonczyové a Jiřího Šubrta zazněly písně několika autorů např. Lukáše Petřvalského, Karla Jenkinse, Ola Gjeilo, Johana Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho nebo Arvo Part.
Koncert se uskutečnil 10. prosince 2022 a v rámci programu uslyšíte i verše ze sbírky V. Renče "Popelka nazaretská" v podání Radomíra Jonczyho a Kataríny Zaťovičové.
přečíst více

Novoroční bohoslužba s HopeTV

20. 12. 2022

Všechny Vás srdečně zveme ke společnému prožití novoroční online bohoslužby HopeTV 2023.

V sobotu 7. ledna začínáme ve 14:00 hodin na webu a Facebooku HopeTV.
Můžete se těšit na lekci nového čtvrtletí Sobotní školy s Oldřichem Svobodou a Danielem Gomolou.
Nebude chybět ani pořad pro děti z produkce české HopeTV - aktuální díl z nového dětského seriálu Ahoj, námořníci!
Novoroční pozdravy a úvahy si pro Vás připravili předsedové všech sdružení naší církve a Božím slovem bude sloužit bratr Mikuláš Pavlík.
Zdaleka to ale nebude vše, na co se můžete v pestrém programu těšit.

přečíst více