Kořeny víry: Martin Luther - protest není u konce (42/48)

Právě sledujete: Kořeny víry: Martin Luther - protest není u konce (42/48)

Z pořadu: Kořeny víry S titulky

O protestu Martina Luthera se před 500 lety dlouze diskutovalo. Je stále platný? Jsou důvody, které ho vyvolaly, stále relevantní? Je už jeho protest zastaralý, nebo jen lidé prostě zapomněli na důležitou lekci z historie?

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com

zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Rytmus života / 2019 2Q 01

Bible pro dnešek / Rytmus života / 2019 2Q 01

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Kořeny víry: Mayflower (41/48)

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Zajetí a soud / 2024 3Q 11

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Zajetí a soud / 2024 3Q 11
zobrazit více

Bible pro dnešek / Poslední dny / 2024 3Q 10

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Poslední dny / 2024 3Q 10
zobrazit více

Aktuality

Kompas: Pomoc druhým

8. 1. 2017

Díl o pomoci druhým lidem nás zavede do domova důchodců v Českých Budějovicích, kde místí oddíl dětí přišel potěšit a povzbudit starší spoluobčany. V druhé části na zaslané dotazy odpovída Vojtěch Halaška - koordinátor zahraničních projektů z humanitární organizace ADRA.


Kompas to není pouze jméno pro malou krabičku se střelkou, ukazující k severnímu magnetickému pólu, ale také název nového pořadu určeného klukům a holkám, kteří se vydávají po nevyšlapaných cestách přírody, myšlení a vědění, aby tak mohli vést aktivní a zodpovědný život vůči sobě i ostatním.
Více o klubu Pathfinder se dozvíte na www.pathfinder.cz a www.facebook.com/KlubPathfinder


přečíst více

Důkaz o Bohu: Je Bůh spravedlivý? (1/26)

6. 1. 2017

Asi nás už všechny někdy napadla otázka, jak je možné, že Bůh dopouští na světě tolik zla a sám nezasáhne. Proč nechá všechny zlé lidi, aby si dělali, co chtějí a ničili životy druhých? Za zamyšlení ale stojí, podle jakých kritérií by měl Bůh rozhodovat, kdo je dostatečně dobrý, a kdo dostatečně zlý a v jaké z těch kategorií bychom se ocitli my.
První díl nového pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem nese název "Je Bůh spravedlivý?".
Více informací na najdete na www.korneliusnovak.cz a www.facebook.com/korneliusnovak


Důkaz o Bohu je nový 26dílný seriál z produkce HopeTV.cz, v němž vystupuje jako řečník původem rumunský motorkář a kulturista Kornelius Novak. Kornelius se narodil v roce 1975, vyrůstal v Německu, během dospívání chodil do skautu a trávil čas v posilovně. Neplnoletý, bez řidičského průkazu nechtěně srazil cyklistu. Velké léčebné výlohy ho donutily vzít práci vyhazovače na diskotéce. Mnohokrát se tak ocitl v bezprostřední blízkosti smrti, a proto se rozhodl podstoupit zdlouhavou změnu životního stylu. Absolvoval teologická studia a stal se kazatelem. Napsal několik knih, mezi nejznámější patří Křížem krážem na scéně, kde představuje bouřlivé životy svých dvaceti přátel včetně toho svého. V současné době je zaměstnán jako pastor a misionář.
V seriálu Důkaz o Bohu vychází Kornelius Novak zejména ze svých bohatých životních zkušeností. Sdílí víru, kterou postupně získal a svým osobitým způsobem se ji snaží předat dál. Kornelius tak chce oslovit všechny zájemce k častějšímu otevírání a studování Bible, nebát se hledat odpovědi na otázky, které nás zajímají, a přiblížit se k některým elementárním křesťanským tématům.
„Vím, že Bůh má dobrý plán pro můj život, zažívám vyslyšení modliteb a přítomnost nádherného Boha, který ví vše podstatně lépe než my a myslí to s námi vždy jen dobře. Udělej i ty rozhodnutí pro Ježíše. Jestli můžeš ze srdce udělat tohle rozhodnutí, je to nejlepší předpoklad pro to, abys všechna ostatní rozhodnutí dělal na správném základě,“ říká v jedné ze svých knih Kornelius Novak.
Kornelius v jednotlivých dílech srozumitelnou formou vysvětluje základní principy víry a snaží se přiblížit Boha dnešnímu člověku. Velký prostor také věnuje Boží lásce, důležitosti harmonických vztahů a potřebě odpuštění.
Více informací na najdete na www.korneliusnovak.cz a www.facebook.com/korneliusnovak
přečíst více

Milujte své sousedy (Misie adventistů ve světě 2016/4Q)

4. 1. 2017

Prostřednictvím našeho Youtube kanálu vám přinášíme novou sérii krátkých videodokumentů o misii Církve adventistů sedmého dne (CASD) a jejích členů. Ve čtvrtém čtvrtletí 2016 uvidíte činnost členů církve v Euroasijské divizi CASD. Ve videích se řada lidí podělila o to, čím žijí díky své víře v Ježíše Krista.


přečíst více