Kořeny víry: Španělská armada (39/48)

Právě sledujete: Kořeny víry: Španělská armada (39/48)

Z pořadu: Kořeny víry S titulky

Španělská Armada byla jedna z největších námořních flotil, které kdy byly shromážděny, a přesto se jí nepodařilo dosáhnout záměru, pro který byla vybudována. Byla poražena kvůli několika faktorům, a Anglie díky tomu přežila nezdařený pokus o invazi potažmo o snahu převést Anglii od protestantismu ke katolicismu.

Seriál Kořeny víry se vrací k duchovnímu dědictví reformace a zkoumá vazby mezi současností, minulostí a budoucností. Seznamuje diváky s klíčovými osobnostmi a událostmi procesu reformace v celé Evropě. Všech 48 dílů tohoto zahraničního seriálu je opatřeno českými titulky - nezapomeňte si je zapnout v přehrávači YouTube.

Více informací naleznete zde:
www.lineagejourney.com
zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Soud nad Babylónem / 2019 1Q 12

Bible pro dnešek / Soud nad Babylónem / 2019 1Q 12

Bible pro dnešek / Sedm posledních ran / 2019 1Q 11

Bible pro dnešek / Sedm posledních ran / 2019 1Q 11

Markéta + Adéla + Radim = ADRAnalin

Markéta + Adéla + Radim = ADRAnalin

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Odsouzený a ukřižovaný / 2024 3Q 12

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Odsouzený a ukřižovaný / 2024 3Q 12
zobrazit více

Bible pro dnešek / Zajetí a soud / 2024 3Q 11

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Zajetí a soud / 2024 3Q 11
zobrazit více

Aktuality

Misijní videozprávy 2016/1Q (1.-3. díl)

11. 9. 2016

Nejnovější vydání pořadu Misijní videozprávy nám představí nejen zajímavé kouty naší planety, ale zejména misijní aktivity ze života Církve adventistů sedmého dne. Věřící adventisté totiž neprožívají svou víru doma, ale nabízí ji ve prospěch společnosti. Kompletní přehled dílů naleznete v našem Youtube archivu.



přečíst více

Na ceste: 2. Prvý misionár

7. 9. 2016

Církev adventistů sedmého dne vznikla a začala působit v 60. letech 19. století v Severní Americe. Do začátku 20. století se rozšířila ze Spojených států do zemí všech kontinentů, kde zakládala sbory věřících, školy a zdravotní instituce. Největší růst zaznamenala po 2. světové válce v západních zemích i v zemích rozvojového světa. V roce 2010 působilo jejích téměř 17 tisíc kazatelů a misionářů společně se 17 miliony členů v 68 tisících sborech v 232 zemích všech kontinentů a v 901 jazyku.
Druhý díl seriálu "Na cestě" je věnován prvnímu misionáři z řad Církve adventistů sedmého dne. Kdo jím byl? A jaké měl cíle?


přečíst více

Bible pro dnešek / Následujte mě! / 2016 3Q 11

5. 9. 2016

Podobenství o ovcích v ovčinci ukrývá mnoho důležitých myšlenek. Co se z něho dnes můžeme ponaučit? Jak poznat v dnešní době "pastýřův hlas"? A co znamená, že Ježíš stojí přede dveřmi a tluče a jak se ty pomyslné dveře otvírají?
Rozhovor na téma jedenáctého úkolu ve třetím čtvrtletí s názvem „Následujte mě!“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a teolog a kazatel Církve adventistů sedmého dne Michal Fulier.

Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více