14. unijní setkání ASI-CS • Olomouc • 3/4 sobota - Dopolední bohoslužba

Právě sledujete: 14. unijní setkání ASI-CS • Olomouc • 3/4 sobota - Dopolední bohoslužba

14. unijní setkání ASI-CS • Olomouc • 3/4 sobota - Dopolední bohoslužba • Na prahu VĚČNOSTI
zobrazit více zobrazit méně

Hľadanie 2: K podstate - Ježiš a sobota (16/29)

Hľadanie 2: K podstate - Ježiš a sobota (16/29)

Kořeny víry: Reformace ve Skandinávii (30/48)

Kořeny víry: Reformace ve Skandinávii (30/48)

Bible pro dnešek / Církevní organizace a jednota / 2018 4Q 12

Bible pro dnešek / Církevní organizace a jednota / 2018 4Q 12

Další nově nahraná videa

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 3/3 sobota odpoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich
Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a
vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o
tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro
každého z nás.
zobrazit více

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 2/3 sobota dopoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro každého z nás.
zobrazit více

Aktuality

Bible pro dnešek / Ježíš v Jeruzalémě / 2016 2Q 10

30. 5. 2016

Když Ježíš přijížděl do Jeruzaléma, kladli mu na cestu pláště a palmové větve. Co tím lidé vyjadřovali? A co znamená slovo Hosanna? A můžeme v textu Mat 21:14 - 16 vidět to, že Ježíš je Hospodn?

Rozhovor na téma desátého úkolu v druhém čtvrtletí s názvem „Ježíš v Jeruzalémě“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a teolog a kazatel Církve adventistů sedmého dne Oldřich Svoboda.


Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více

Gospel jako zpívaná modlitba – Maranatha Gospel Choir a Radomír Jonczy

29. 5. 2016

Záznam gospelové bohoslužby z 13. 11. 2010 ze sboru CASD Praha – Smíchov s písněmi Maranatha Gospel Choir a kázáním Radomíra Jonczyho.
Jak vnímáte modlitbu? Jaký rozměr by měla mít? Ve svém zamyšlení Radomír Jonczy vysvětluje, že modlitba by měla být především o naslouchání. Uvádí, že pokud chce člověk naslouchat Bohu, musí nejdříve ztratit nezdravé sebevědomí. „Často se nám věřícím stává, že se pokoušíme svými modlitbami změnit Pána Boha, Jeho vůli. Modlitba mlčení - modlitba srdce – ovšem působí změnu modlitebníka,“ dodává Radomír Jonczy.
Soubor Maranatha Gospel Choir, který se věnuje především gospelovým písním, vznikl v roce 2005. Aktivně vystupuje v České republice i zahraničí. V současné době patří mezi největší gospelové sbory v Čechách. Více informací o tomto hudebním uskupení naleznete zde.
přečíst více

Studentská bohoslužba - INRI road Praha - Jiří Beneš- 28. dubna 2016

29. 5. 2016

28. dubna 2016 se ve Společenském centru „Londýnská 30″ konala další z řady studentských bohoslužeb, kterou opět organizovali studenti z prážské INRI road. Hlavním hostem večerního setkání byl docent Husitské teologické fakulty Jiří Beneš. Jsme jako křesťané odpovědni? Klade na nás Hospodin konkrétní požadavky?

INRI road je křesťanská studentská organizace, kterou založila Církev adventistů sedmého dne. Posláním INRI road je nabízet věřícím i nevěřícím studentům prostor pro sdílení vztahů a své víry. INRI road se momentálně nachází v sedmi univerzitních městech v České a Slovenské republiky.Více na http://www.inriroad.org
přečíst více