Hľadanie 2: K podstate - Tisícročie (9/29)

Právě sledujete: Hľadanie 2: K podstate - Tisícročie (9/29)

Z pořadu: Hľadanie 2: K podstate

V diskusnej relácii „K podstate“ si moderátor Geoff Youlden pozýva do štúdia teológov, učiteľov, umelcov a podrobnejšie sa venujú témam zachyteným v dokumentárnom seriáli Hľadanie 2. Spoločne hľadajú východiská uprostred stále sa prehlbujúcich kríz, tých, ktoré zúria okolo nás, aj v nás. „Kam speje svet v 21. storočí?“, „Prečo musí tak veľa ľudí trpieť?“ či „Čo bude po smrti?“. Ich odpovede vychádzajú z vlastných skúsenosti, zo skúsenosti druhých ľudí a z osobného poznania Boha a Božieho slova.

Bližšie informácie o dokumentárnom seriáli Hľadanie 2, ukážky a možnosť zakúpenia DVD na http://www.studionadej.sk/hladanie2/


zobrazit více zobrazit méně

Kořeny víry: Martin Luther a wormský sněm (23/48)

Kořeny víry: Martin Luther a wormský sněm (23/48)

Kořeny víry: Martin Luther a wormský sněm (23/48)

Kořeny víry: Martin Luther a wormský sněm (23/48)

Bible pro dnešek / Prožívání jednoty v rané církvi / 2018 4Q 05

Bible pro dnešek / Prožívání jednoty v rané církvi / 2018 4Q 05

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 3/3 sobota odpoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich
Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a
vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o
tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro
každého z nás.
zobrazit více

Aktuality

AWrádio hledá novou tvář!

20. 1. 2016

AWrádio je partnerský projekt HopeTV, který vznikl v květnu 2004, aby nabídl nejnovější křesťanskou muziku doplněnou o inspirující pořady. Díky křesťanskému pohledu na svět si AWrádio zvolilo slogan „internetové rádio jinak“. Ve vysílání se nejprve začala objevovat moderní křesťanská muzika, která se v jiných rádiích v ČR takřka nevysílala. Postupem času se na „Á-wé-erku“ začaly objevovat pořady s širokou duchovní tématikou. Ve vysílání dostaly prostor rozhovory se známými osobnostmi, kulturní zpravodajství, hudební pořady, dětské pořady, biblické příběhy nebo pořady věnující se studiu Bible. Nedílnou součástí AWrádia je také facebookový profil (www.facebook.com/awradio), který nabízí takřka pěti tisícům fanoušků nejnovější videotipy z moderní duchovní hudby.
V průběhu vysílání se na trhu objevilo několik významných projektů/webů, které narušily hudební exkluzivitu internetového AWrádia. Díky serverům typu Myspace, Youtube, Last.fm, Spotify, SoundCloud, Dezeer a mnoho dalších se moderní duchovní hudba zpřístupnila širší mase zájemců. Poslechnout si kdykoliv, cokoliv je v dnešní době mnohem snazší, než v době vzniku AWrádia. Po dvanácti letech nepřetržitého vysílání nastal okamžik, kdy se chceme zamyslet nad dalším směřováním AWrádia. I proto si klademe otázky: Jak ovlivňují nové internetové trendy počet posluchačů AWrádia? Existuje v dnešním nabitém světě internetu stále takový hlad po moderní křesťanské hudbě či duchovním obsahu? Je AWrádio stále exkluzivní?
Zavítejte prosím na web AWrádia a vyplňte několik otázek, které nám poumůžou nově nasměřovat AWrádio - www.awradio.cz.

přečíst více

Bible pro dnešek / Doba soudců / 2016 1Q 4

18. 1. 2016

Starozákonní kniha Soudců popisuje zajímavé období. Kdo to byli ti soudcové a jak kniha Soudců vznikla? Je zajímavé, že v silně patriarchální době se objevují i ženy prorokyně. V tomto díle se podíváme také na muže jménem Gedeón a Samson.
Rozhovor na téma čtvrtého úkolu „Doba soudců“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a teolog a studentský pastor organizace INRI road Mgr. Josef Dvořák.
Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více

Válka ve jménu Boha? 2/3 Nesnášenlivost očima islámu (Luboš Kropáček)

17. 1. 2016

Třídílný cyklus "Válka ve jménu Boha?" proběhl ve Společenském centru "Londýnská 30" v březnu 2015. Smyslem setkávání bylo hledání širího kontextu vypjaté situace v Evropě. Obsahem druhé přednášky, kterou vedl Prof. PhDr. Luboš Kropáček, CSc., byly otázky týkající se náboženské nesnášenlivosti a propojení islámského terorismu s muslimskou vírou. Jakou skutečnou hrozbou představuje islám ze strany svého učení a víry? Hrozí islamizace západního světa?
Prof. PhDr. Luboš Kropáček, CSc. (* 23. února 1939, Praha) je přední český islamolog, arabista, afrikanista a vysokoškolský pedagog. V šedesátých letech vystudoval arabistiku a anglistiku na FF UK.  V současné době působí jako profesor v Ústavu Blízkého Východu a Afriky na Univerzitě Karlově. V letech 2008–2009 působil jako vedoucí Katedry religionistiky na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy. K hlavním oborům jeho zájmu patř kultura a myšlení islámského světa, postavení islámu v Evropě dnes, dějiny Blízkého východu, dějiny a kultura Afriky a v neposlední řadě vztah křesťanství a islámu. Publikoval mnoho knih a vědeckých studií v českém jazyce i ve světových jazycích. V českém prostředí patří mezi oblíbené publikace jeho Islámský fundamentalismus nebo Duchovní cesty islámu.

přečíst více