Hľadanie 2: K podstate - Aký je Boh? (7/29)

Právě sledujete: Hľadanie 2: K podstate - Aký je Boh? (7/29)

V diskusnej relácii „K podstate“ si moderátor Geoff Youlden pozýva do štúdia teológov, učiteľov, umelcov a podrobnejšie sa venujú témam zachyteným v dokumentárnom seriáli Hľadanie 2. Spoločne hľadajú východiská uprostred stále sa prehlbujúcich kríz, tých, ktoré zúria okolo nás, aj v nás. „Kam speje svet v 21. storočí?“, „Prečo musí tak veľa ľudí trpieť?“ či „Čo bude po smrti?“. Ich odpovede vychádzajú z vlastných skúsenosti, zo skúsenosti druhých ľudí a z osobného poznania Boha a Božieho slova.

Bližšie informácie o dokumentárnom seriáli Hľadanie 2, ukážky a možnosť zakúpenia DVD na http://www.studionadej.sk/hladanie2/


zobrazit více zobrazit méně

Hľadanie 2: K podstate - Aký je Boh? (7/29)

Hľadanie 2: K podstate - Aký je Boh? (7/29)

Bible pro dnešek / "Aby všichni byli jedno" / 2018 4Q 03

Bible pro dnešek / "Aby všichni byli jedno" / 2018 4Q 03

Kongres rodin 2018

Kongres rodin 2018

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 3/3 sobota odpoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich
Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a
vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o
tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro
každého z nás.
zobrazit více

Aktuality

Manželství - ráj nebo peklo? (1/6) - Touha (Národní týden manželství 2016)

7. 2. 2016

Příběh z ráje obyčejně čteme jako příběh z dávné historie. Božím přáním však  je, abychom události ze života Adama a Evy popsané v knize Genesis vnímali jako modelový příběh sepsaný k našemu poučení.
V čem nám je příběh o Adamovi a Evě příkladem? Platí „rajské“ principy i dnes? Může ještě v naší společnosti Boží slovo přispívat k pozitivní změně lidských osudů?
K příležitosti Národního týdne manželství 2016 nabízíme tématická zamyšlení Mgr. Radka Jonczyho, vedoucího oddělení „Křesťanského domova“ v rámci Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne.

Mgr. Radomír Jonczy se narodil 5. čevna 1961 v Karviné. Vyrůstal v Havířově, kde vystudoval gymnázium. Ve studiu pokračoval na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě v Praze. Jako duchovní v Církvi adventistů sedmého dne nejdříve působil v Praze, později v České Třebové. Po roce 1992 se vrátil do Prahy a byl pověřen péčí o děti a mládež Církve adventistů. Spolupracoval s rozhlasem, vytvářel dětské pořady pro rádio Proglas a Český rozhlas Plzeň. Nyní je zodpovědný za „Křesťanský domov“ v rámci Církve adventistů sedmého dne. Je ženatý a s manželkou Vlastou má dvě dcery.
Více informací o Národním týdnu manželství naleznete na www.tydenmanzelstvi.cz
přečíst více

Tajemství zdravé kondice 9: Naděje v depresi

7. 2. 2016

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je zdraví nejenom nepřítomnost nemoci, ale stav tělesné, duševní, a společenské pohody.  Deprese je vážný stav, kterým postihuje více než 350 miliónů lidí na celém světě. Jak depresi předcházet? Jak si udržet duševní zdraví? Více o Klubech zdraví se dozvíte na  http://www.zivotazdravi.cz

přečíst více

Národní týden manželství 2016 na HopeTV

4. 2. 2016

Blíží se Národní týden manželství a při této příležitosti jsme pro vás připravili sérii krátkých zamyšlení Mgr. Radomíra Jonczyho, vedoucího oddělení Křesťanského domova. O čem bude? To se dozvíte v únorových novinkách.

přečíst více