Re-form-ace: Stačí víra? (4/8)

Právě sledujete: Re-form-ace: Stačí víra? (4/8)

265 zhlédnutí

Z pořadu: Re-form-ace

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Třetím pilířem pro spasení je podle Luthera sola fide, tedy pouze vírou. Jak do toho zapadá téma odpustků a odpuštění? Kdo mi vlastně může odpustit? Víra určitě smysl má, ale je to mnohem složitější než v minulosti. Můžeme s tímto souhlasit?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské Martin Chadima.

zobrazit více zobrazit méně

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

Re-form-ace: Stačí milost? (3/8)

Re-form-ace: Stačí evangelium? (2/8)

Re-form-ace: Stačí evangelium? (2/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Principy života správce / 2018 1Q 10

2009 zhlédnutí

Z pořadu: Bible pro dnešek

Je hlavou církve opravdu Kristus? Nebo jsou církve vedeny lidmi, kteří se Boha na Jeho vůli ani nemusí ptát? Pokud je hlavou církve Kristus, jak taková církev vypadá? O Ježíši je řečeno, že je "prvorozený z mrtvých". Ale my víme, že dříve než Kristus byl vzkříšen například Mojžíš. Jak tomu rozumět? A je křesťanství netolerantní vírou, která tvrdí, že Ježíše je jediná cesta k záchraně?
Rozhovor na téma desátého úkolu „Principy života správce" vedli redaktor HopeTV Jindřich Černohorský a teoložka Soňa Sílová.

O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR http://sobotniskola.casd.cz a na Slovensku http://sobotnaskola.casd.sk
zobrazit více

Důkaz o Bohu 2: Boží uzdravení (3/25)

3772 zhlédnutí

Je naše zdraví to nejcennější?
Třetí díl druhé řady pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem o Božím uzdravení, kterým provází Martin Hasík.
zobrazit více

Aktuality

18. setkání ASI-CS

30. 8. 2022

O víkendu 2. a 3. září se uskuteční 18. unijní setkání ASI CS v moravských Strážovicích.
Hlavním řečníkem bude známý "televizní" evangelista Doug Batchelor. Nosné téma bude vycházet z motta "proudy světla" (Matouš 5,14-16). U nás se Doug stal známým zejména díky knize Nejbohatší poustevník z nakladatelství Advent-Orion, která popisuje jeho životní příběh.
Jeho kariéra se odvíjela velmi neočekávanými cestami - ačkoliv byl dítětem významné hollywoodské recenzentky a výstředního miliardáře, od 15 let se potýkal s pouliční kriminalitou, drogami a posléze i poustevnickým životem. Po svém obrácení k Ježíši Kristu se však jeho život začal radikálně měnit. Se svou ženou Karen mají dva dospělé syny, žijí poblíž Sacramenta v Kalifornii a po svém otci má zálibu v letectví. V současnosti je prezidentem křesťanské streamovací služby Amazing Facts, moderuje TV týdenník Sabbath School Study Hour a rozhlasový program Bible Answer Live.
HopeTV připravuje tři živé přenosy - páteční večer, sobotní dopolední bohoslužba a odpolední program.

přečíst více

Biblický týden ČS 2022

3. 8. 2022

V konferenčním centru Immanuel právě probíhá biblický týden Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne. Týdenním studiem nás provází László Szabó, vedoucí institutu Arthura Daniellse pro evangelizaci při Vysoké škole teologické v německém Friedensau. Dopolední přednášky, které můžete sledovat na youtoube kanálu HopeTV, jsou doplněny prací ve skupinách.
přečíst více

Zprávy z Generální konference

8. 6. 2022

Letos máme na zasedání Generální konference v St. Louis také našeho zástupce, vedoucího internetové televize HopeTV, Martina Babku. Ten pro Vás připravuje aktuální zpravodajství z tohoto celosvětového setkání adventistů.
Všechna videa týkající se 61. setkání Generální konference v St. Louis najdete na stránce
http://www.hopetv.cz/porady/vsechny-kategorie/210-...
přečíst více