Lékaři duší

Právě sledujete: Lékaři duší

Životní situace nemocného člověka bývá velmi složitá a plná ztrát. Nemoc člověka a vyrovnávání se s ní ovlivňuje celá řada faktorů a potřeb -- tělesných, sociálních, duševních i duchovních. Vnímání a podpora těchto potřeb napomáhá lepší připravenosti pacienta i jeho nejbližšího okolí zvládat nemoc. Péče o duchovní potřeby se stává nedílnou součástí komplexní péče o nemocné ve zdravotnických zařízeních. Na základě našich několikaletých zkušeností (v posledních 6 letech se duchovní služba ve zdravotnictví dynamicky rozvíjí) můžeme říci, že si v nemoci, více než kdy jindy, pokládají lidé otázky po smyslu života, své aktuální životní situace, smyslu nemoci, a samozřejmě také hodnotí svůj dosavadní život. Tyto otázky často vzbuzují touhu po sdílení či odpuštění. Na tyto potřeby reaguje právě služba nemocničních kaplanů, kteří slouží všem pacientům bez rozdílu vyznání.
Více na www.nemocnicnikaplan.cz.
zobrazit více zobrazit méně

Pomáhám, Zn. rád

Pomáhám, Zn. rád

Lékaři duší

Lékaři duší

Na ceste 8: V meste

Na ceste 8: V meste

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Poslední dny / 2024 3Q 10

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Poslední dny / 2024 3Q 10
zobrazit více

Bible pro dnešek / Spory v Jeruzalémě / 2024 3Q 09

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Spory v Jeruzalémě / 2024 3Q 09
zobrazit více

Aktuality

Nový dětský seriál Ahoj, námořníci!

21. 11. 2022

Ahoj, námořníci! Vítejte na palubě lodi kapitána Jirky! Spolu s ním, s jeho synkem Matějem a papouškem Karlem zažijete nezapomenutelnou plavbu po moři.
Naučíte se nové písničky a dozvíte se spoustu zajímavých věcí.
Nový dětský seriál s kapelou Only His startuje už v pátek 2. prosince !
přečíst více

Teistická evoluce

1. 11. 2022

Je skutečně možné, že Bůh stvořil svět pomocí evoluce? A najdeme v Bibli informace o takové činnosti? A proč je pro stále více křesťanů myšlenka teistické evoluce přijatelná? Nabízíme Vám závěrečný díl série pořadů Achillovy paty evoluce s tématem "Teistická evoluce".
HOSTÉ: Mgr. Libor Votoček, Oldřich Svoboda, Th.D. a Mgr. Pavel Moudrý.

Více informací také najdete na:
https://www.achillovypatyevoluce.cz/diskuze
přečíst více

Evoluce a okultismus

7. 10. 2022

Jak je možné, že někdo, kdo zastává evoluci, zároveň věří i v existenci duchovního světa? Jaké je spojení materialismu a této nehmotné říše? Jsou spirituální bytosti vždy jen dobré? Pokud existuje v duchovnu i temná strana, jak ji poznám? Je bezpečná? Bonusový díl Achilových pat evoluce Vám nabídne překvapivé odpovědi.



přečíst více