Středisko korespondenčních kurzů

Právě sledujete: Středisko korespondenčních kurzů

Z pořadu: Ostatní reportáže S titulky

Středisko korespondečních kurzů (SKK) vzniklo v roce 1994 s cílem přispět k tělesnému, duševnímu, sociálnímu a duchovnímu rozvoji jednotlivců i široké veřejnosti. Základní myšlenku filosofie výstižně symbolizuje horská cesta. Tou cestou je náš život a my jsme turisté, stoupající k vzdáleným vrcholům. Při našem výstupu není až tak důležité jak vysoko se dostaneme, ale spíše to, abychom ve svém pohybu neustrnuli. Aby cesta na vrchol byla co nejpříjemnější, poskytujeme našim studentům hodnotné informace, které jim pomáhají najít správný směr.
Jednou z těch, které kurz zaujal byla i PhDr. Dana Kašingová, jejíž cesta nebyla jednoduchá, ale byla úspěšná.

Více na www.skk.cz

zobrazit více zobrazit méně

Interview s Korneliem Novakem (12/13) CZ

Interview s Korneliem Novakem (12/13) CZ

Důkaz o Bohu: Předsevzetí (20/26)

Důkaz o Bohu: Předsevzetí (20/26)

Důkaz o Bohu: Baron Prášil (19/26)

Důkaz o Bohu: Baron Prášil (19/26)

Další nově nahraná videa

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 3/3 sobota odpoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich
Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a
vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o
tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro
každého z nás.
zobrazit více

20. unijní setkání ASI-CS • Strážovice • 2/3 sobota dopoledne • Více než příběh

Z pořadu: 20. unijní setkání ASI-CS Strážovice 2024

Hlavním řečníkem 20. slavnostního unijního setkání je kazatel Oldřich Svoboda, zástupce ředitele Adventistického teologického institutu CASD a vedoucí Katedry Nového Zákona. Oldřich Svoboda s námi bude uvažovat o tom, že Bible není jen knihou o historii, ale i o Božím poselství pro každého z nás.
zobrazit více

Aktuality

O radosti v životě křesťana - Gabriele Stangl

12. 6. 2016

Záznam kázání Gabriele Stangl z 19. května 2012, sbor CASD Praha-Smíchov. Teoložka a psychoterapeutka Gabriele Stangl hovoří o radosti v životě člověka-křesťana, ale také o obavách, které často trápí ženy.


Gabriele Stangl učila hebrejštinu, dále působila v domově pro seniory a nyní má bohatou praxi jako psychoterapeuta a kaplanka v adventistické nemocnici Waldfriede v Berlíně. V této nemocnici založila také babybox. Gabriele Stangl se při své práci věnuje ženám, které nechtějí děti, ale i rodinám, které naopak nechtěné děti adoptují.


přečíst více

Martin Chadima - Sexualita v náboženstvích (1/3)

10. 6. 2016

Záznam přednášek ThDr. Martina Chadimy, Th.D. na téma „Sexualita ve světových náboženstvích“. Jakou roli hrála sexualita v různých náboženstvích, jejich dějinách, proč a do jaké míry jsou k ní otevřené?Přednášky byly natočeny ve Společenském centru Londýnská 30, Praha 2011. V první části se religionista Martin Chadima zaměřil na pojetí sexuality v přírodních náboženstvích. Jaké je vlastně přírodní náboženství? Zdá se jako velice iracionální, protože se nerozvinulo, jako jiná náboženství. Jaké vlastnosti má tato sexualita? V nějaké míře sexualitu potřebujeme, vždyť každý by chtěl mít děti.



přečíst více

Vzpomínky politicky perzekuovaných - Jan Kloda - Pro neslyšící

8. 6. 2016

Jak vzpomínají na své odsouzení a uvěznění bývalí političtí vězni z řad členů a kazatelů Církve adventistů sedmého dne (CASD)? S čím se vyrovnávali a co prožili ti, kteří se za komunistického režimu snažili zůstat věrní Bohu a zachování soboty jako biblického dne odpočinku? Co pro ně a jejich blízké bylo nejtěžší a s jakými reakcemi se setkávali u svých dozorců a spoluvězňů? Vzpomíná bývalý pastor Církve adventistů sedmého dne Jan Kloda.


V následujících týdnech, budeme upozorňovat na videa, která již nyní mohou sloužit sluchově postiženým. Titulky pro neslyšící prozatím nabízíme v našem Youtube archivu. Stačí si v pravém dolním rohu zapnout funkci "Titulky". Pokud máte tip na zajímavé video z našeho archivu, které by posloužilo neslyšícím, napište nám na info@hopetv.cz.
Desatero chování k neslyšícím

Důležité sdělení či dotaz raději opakujeme a neváháme ani použít písemnou formu. U neslyšících uživatelů znakového jazyka je bezpečnější počkat na tlumočníka.


přečíst více