Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Svěcení soboty

Právě sledujete: Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Svěcení soboty

Z pořadu: Bohoslužby Praha-Smíchov

Napříč Čechami, Moravou a Slezskem připravila HopeTV.cz cyklus záznamů sobotních bohoslužeb, při kterých biblickým slovem provázejí kazatelé Církve adventistů sedmého dne, někteří její členové a zajímaví hosté.
zobrazit více zobrazit méně

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Správný křesťanský život

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Správný křesťanský život

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Pravá zbožnost

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Pravá zbožnost

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Marnotratný syn

Bohoslužba Praha Smíchov: Bedřich Jetelina - Marnotratný syn

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01
zobrazit více

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

Aktuality

Přímý přenos Teologické konference o hudbě

9. 12. 2015

Kazatelské oddělení Česko-Slovenské unie Církve adventistů sedmého dne připravilo ve spolupráci s Teologickým seminářem v Sázavě již devátou teologickou konferenci, tentokrát na často diskutované téma hudby. Hlavním hostem konference bude Lilianne Doukhanová (Ph.D. v oboru muzikologie), která přednáší dějiny hudby a muzikologii na Andrews University, kde zároveň vede oddělení hudby. Sestra Douhkhanová absolvovala také hudební vzdělání na dvou konzervatořích, byla oceněna za klavírní hru (Strasbourg) a nedávno publikovala o církevní hudbě knihu (In Tune With God), která vyjde koncem roku také u nás (Sladěni s Bohem). Dalšími řečníky z domácích řad budou bratři Jiří Tomášek a Daniel Kašlík. Jednotlivé vstupy budou následně stručně diskutovány.
Teologická konference proběhne v sobotu 12. prosince ve Společenském centru Bethany (Za Brumlovkou 4, Praha 4). Začíná spolu s místním sborem dopolední bohoslužbou v 9:50. Kázání J. Tomáška bude již souviset s tématem. Hlavní blok konference začne ve 13:15 hodin, předpokládaný závěr je před 19. hodinou. Konference bude poté v neděli pokračovat v užším kruhu aktivních hudebníků v aule Teologického semináře v Sázavě.
HopeTV bude prostřednictví přímého přenosu vysílat dopolední bohoslužbu a 5 odpoledních přednášek. Přímé přenosy jsou vyznačeny v programu tučně.
Dopolední část společná s členy místního sboru
9:50 Společný zpěv před bohoslužbou
10:00 Studium Bible
11:30 Bohoslužba Tomáš Kábrt
Kázání „Tváří v tvář“ Jiří Tomášek
Odpolední část
13:15 Zahájení konference Peter Čík
13:20 1. vstup: Biblické základy bohoslužby: Hudba v Bibli a díle EGW Lilianne Doukhan
14:20 Diskuze Roman Mach
14:35 2. vstup: Zápas církve s hudbou v dějinách Lilianne Doukhan
15:05 Diskuze
15:15 Přestávka
15:40 3. vstup: Současné výzvy a jak sloužit hudbou v církvi Lilianne Doukhan
16:10 Diskuze Roman Mach
16:20 4. vstup: Hudba a její vliv na člověka Daniel Kašlík
16:50 Diskuze Roman Mach
17:00 5. vstup: Hudba mezi vírou a nevírou Jiří Tomášek
17:45 Diskuze Roman Mach
18:00 Závěrečné slovo, ukončení konference Peter Čík, Roman Mach

přečíst více

Bruce L. Bauer: Vnitřní uzdravení - 2. část (Motivační setkání Kroměříž 2015)

8. 12. 2015

9. - 11. října 2015 se v moravské Kroměříži uskutečnilo motivačně - duchovní setkání věřících, jehož hlavním cílem bylo zamyslet se nad tématem "Modlitba a Uzdravení". V prostorách Arcibiskupského gymnázia přednášel Bruce Bauer, který promluvil o svých zkušenostech a poznatcích s modlitbami za tělesná, duševní i duchovní uzdravení.
Bruce L. Bauer získal doktorát misiologie z Fullerovy university. Byl misionářem v Japonsku (1969-84), v Mikronézii (1984-89) a v Kambodži (1997-2000). Na Andrewsově Universitě učí misiologii od roku1989 v současné době vede katedru misiologie.
V pořadí čtvrté zmyšlení pokračuje v tématu  "Vnitřní uzdravení", které pracuje s pojmy jako neodpuštění, hněv, hořkost, odmítnutí, strach či sexuální problémy. Jak být zdravým? A může duchovně nemocný člověk účinně předávat svoji víru? Kde čerpat sílu?

přečíst více

Bible pro dnešek / Nová smlouva / 2015 4Q 11

7. 12. 2015

Jaký je rozdíl mezi smlouvou uzavřenou na Sinaji a Novou smlouvou o které hovoří Hospodin? A co to prakticky znamená, když Bůh vepíše smlouvu do srdce? Bylo možné, aby lidé v době Starého zákona žili v Nové smlouvě a lidé dnešní doby, žili ve Staré smlouvě? A co to znamená být lidem Hospodina?
Rozhovor na téma jedenáctého úkolu „Nová smlouva“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a učitel starého zákona a hebrejštiny na Husitské teologické fakultě a Teologickém semináři CASD, doc. Mgr. Jiří Beneš, Th.D.
Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více