Bohoslužba Český Těšín: Marian Bialoň - Co je to poslušnost

Právě sledujete: Bohoslužba Český Těšín: Marian Bialoň - Co je to poslušnost

Z pořadu: Bohoslužby Český Těšín

Napříč Čechami, Moravou a Slezskem připravila HopeTV.cz cyklus záznamů sobotních bohoslužeb, při kterých biblickým slovem provázejí kazatelé Církve adventistů sedmého dne, někteří její členové a zajímaví hosté.
zobrazit více zobrazit méně

Bohoslužba Český Těšín: Marek Miškej - Pohled který zachraňuje

Bohoslužba Český Těšín: Marek Miškej - Pohled který zachraňuje

Bohoslužba Český Těšín: Ludvík Švihálek - Tvůrci pokoje

Bohoslužba Český Těšín: Ludvík Švihálek - Tvůrci pokoje

Bohoslužba Český Těšín: Karel Strouhal - Životní cesta

Bohoslužba Český Těšín: Karel Strouhal - Životní cesta

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01
zobrazit více

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

Aktuality

Martin Chadima - Mistr Jan Hus - Pravda a mýtus (2.)

12. 7. 2015

600. výročí smrti Mistra Jana Husa si můžete připomenout cyklem přednášek mapující teologickou kauzu Jana Husa v jejím dobovém a náboženském kontextu.  Přednášky  vedl teolog, pedagog a religionista ThDr. Martin Chadima, ThD, který se mj. zabývá postavami období české reformace. Druhý večer se nesl název "Zápas za lepší církev v Čechách".
Mistr Jan Hus byl římskokatolický kněz, český středověký náboženský myslitel, reformátor, kazatel a mistr na pražské univerzitě. Byl autorem reformy pravopisu, která odstranila spřežky a zavedla do české abecedy diakritiku. Ve svých kázáních a náboženských pracích kritizoval mravní úpadek, v němž se ocitla katolická církev a přejal některé myšlenky Wyklefa. Katolická církev ho označila za kacíře, jeho učení za herezi a exkomunikovala jej. Na kostnickém koncilu byl odsouzen jako kacíř a vydán 6. 7. 1415 světské moci k upálení na hranici, když odmítl odvolat své učení.
přečíst více

HopeTV hledá redaktora

7. 7. 2015

Chcete se zapojit do práce v Mediálním centru Církve adventistů sedmého dne? Hledáme nové spolupracovníky na pozici REDAKTOR. Požadujeme znalost angličtiny, samostatnost, kreativitu a schopnost přinášet nové a tvůrčí nápady, znalost práce se soc. sítěmi (facebook, youtube) a orientaci v prostředí Církve adventistů sedmého dne. Nabízíme poloviční úvazek, přátelské prostředí a mladý kolektiv. Vaše nabídky nám napište na awr@awr.cz a my se Vám rádi ozveme s podrobnostmi.

přečíst více

Bible pro dnešek / Abraham - první misionář / 2015 3Q 2

7. 7. 2015

Není náhodou, že se tři velká světová náboženství – judaizmus, křesťanství a islám – někdy nazývají jako, abrahamovská náboženství“. Všechna odvozují svůj původ od tohoto velkého Božího muže. Abraham je považován za vzor víry. Tento týden se však na jeho věrnost podíváme z jiného úhlu. Budeme ho sledovat jako misionáře, kterého Bůh povolal, aby šel do neznámé země a byl svědkem, který představuje okolí pravého Boha – Stvořitele a Vykupitele.
Rozhovor na téma druhého úkolu "Abraham - první misionář" vedli redaktor HopeTV a internetový pastor Jindra Černohorský a vedoucí oddělení SŠ Oldřich Svoboda.
Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk.
Texty ke studiu snaleznete zde: LEKCE.
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více