Důkaz o Bohu: Je Bůh spravedlivý? (1/26)

Právě sledujete: Důkaz o Bohu: Je Bůh spravedlivý? (1/26)

Asi nás už všechny někdy napadla otázka, jak je možné, že Bůh dopouští na světě tolik zla a sám nezasáhne. Proč nechá všechny zlé lidi, aby si dělali, co chtějí a ničili životy druhých? Za zamyšlení ale stojí, podle jakých kritérií by měl Bůh rozhodovat, kdo je dostatečně dobrý, a kdo dostatečně zlý a v jaké z těch kategorií bychom se ocitli my.

První díl nového pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem nese název "Je Bůh spravedlivý?".

Více informací na najdete na webu:
http://www.korneliusnovak.cz

Nebo na Facebooku:
https://www.facebook.com/korneliusnovak

zobrazit více zobrazit méně

Bible pro dnešek / Vliv Ducha svatého / 2017 1Q 2

Bible pro dnešek / Vliv Ducha svatého / 2017 1Q 2

Etiketa (Misie adventistů ve světě 2016/4Q)

Etiketa (Misie adventistů ve světě 2016/4Q)

Studentská bohoslužba — INRI road Praha — Jiří Pavlík — 24. listopadu 2016

Studentská bohoslužba — INRI road Praha — Jiří Pavlík — 24. listopadu 2016

Další nově nahraná videa

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Znamení, která ukazují cestu / 2024 4Q 01
zobrazit více

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13

Z pořadu: Bible pro dnešek

Bible pro dnešek / Vzkříšený Pán / 2024 3Q 13
zobrazit více

Aktuality

Tajemství zdravé kondice 10: Překonaná trápení

17. 2. 2016

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je zdraví nejenom nepřítomnost nemoci, ale stav tělesné, duševní, a společenské pohody. Nehody, pohromy, zneužití či opuštění, to jsou životní zkoušky, jež mohou mít za následek hluboké fyzické a psychické poranění. Jak po takové zkušenosti opět "nasednout do sedla"? Více o Klubech zdraví se dozvíte na www.zivotazdravi.cz

přečíst více

Bible pro dnešek / Ježíšovi učedníci uprostřed velkého sporu / 2016 1Q 8

15. 2. 2016

Rybolov a vyslání učedníků. To jsou dvě místa o kterých budeme hovořit. Když na Ježíšův příkaz vhodili sítě do vody a vytáhli je plné ryb, byl to zázrak. Co se měli učedníci z této události naučit? A co znamená dostat od Boha sílu a moc? A měli bychom uzdravovat i dnes? Proč se to neděje v takové míře?
Rozhovor na téma osmého úkolu „Ježíšovi učedníci uprostřed velkého sporu“ vedli redaktor Hope TV a internetový pastor Jindřich Černohorský a teolog a studentský pastor organizace INRI road Mgr. Josef Dvořák.
Pořad Bible pro dnešek nabízí různorodé pohledy na biblické pasáže a témata. Jednotlivé díly jsou inspirovány biblickými úkoly, které připravuje oddělení Sobotní školy (SŠ) Církve adventistů sedmého dne (CASD). Témata jsou členěna do třinácti dílu v každém z čtvrtletí kalendářního roku. Kromě sledování pořadu se můžete zapojit do diskuse nad jednotlivými myšlenkami v kterémkoliv ze sborů CASD v ČR anebo SR. Více o místech a časech, kde se Bible studuje, naleznete na www.casd.cz a www.casd.sk
O právě studovaných a připravovaných tématech studia Bible se dozvíte na stránkách SŠ v ČR www.sobotniskola.casd.cz a na Slovensku www.sobotnaskola.casd.sk
přečíst více

Manželství - ráj nebo peklo? (6/6) - Bohoslužba (Národní týden manželství 2016)

12. 2. 2016

Budování harmonického manželství není úplně snadnou záležitostí. Příběh o stvoření ženy z mužova žebra však ukazuje, že je realizovatelné tam, když manželé umožní Bohu, aby si z jejich vzájemné náklonnosti vystavěl svůj chrám. Jakou roli by měli mít víra v manželském vztahu? Proč a jak může víra v Boha pozitivně ovlivňovat mezilidské vztahy?
K příležitosti Národního týdne manželství 2016 nabízíme tématická zamyšlení Mgr. Radka Jonczyho, vedoucího oddělení „Křesťanského domova“ v rámci Českého sdružení Církve adventistů sedmého dne.

Mgr. Radomír Jonczy se narodil 5. čevna 1961 v Karviné. Vyrůstal v Havířově, kde vystudoval gymnázium. Ve studiu pokračoval na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě v Praze. Jako duchovní v Církvi adventistů sedmého dne nejdříve působil v Praze, později v České Třebové. Po roce 1992 se vrátil do Prahy a byl pověřen péčí o děti a mládež Církve adventistů. Spolupracoval s rozhlasem, vytvářel dětské pořady pro rádio Proglas a Český rozhlas Plzeň. Nyní je zodpovědný za „Křesťanský domov“ v rámci Církve adventistů sedmého dne. Je ženatý a s manželkou Vlastou má dvě dcery.
Více informací o Národním týdnu manželství naleznete na www.tydenmanzelstvi.cz
přečíst více