Projekt rodina - seznamte se s Milenou Mikulkovou

Právě sledujete: Projekt rodina - seznamte se s Milenou Mikulkovou

2533 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Redaktor HopeTV Jindra Černohorský a poradce v oblasti lidských vztahů a výchovy Mgr. Milena Mikulková představují nový pořad "Projekt rodina", který nabídne HopeTV v roce 2016. Jakým tématům se bude věnovát 16-ti dílný cyklus rozhovorů? A jaké propojení můžeme hledat mezi pořadem a novou publikací Mileny Mikulkové "Hlavu vzhůru, rodiče! Na výchovu selským rozumem?"


Milena Mikulková ukončila v roce 2000 studium na Filozofické fakultě, v roce 2005 na Pedagogické fakultě MU v Brně. Již v průběhu studia pracovala v pedagogicko-psychologické poradně a věnovala se prevenci rizikového chování u dětí a mládeže.

V roce 2008 byla pověřena k výkonu sociálně právní ochrany dětí, a proto se zaměřuje zejména na úpravu komunikace v rozvodové a porozvodové situaci v rodině a na řešení výchovných problémů dětí a mládeže. V roce 2013 získala pověření „O péči o rodiny s dětmi v pěstounské péči.“

Milena Mikulková také působí jako lektorka akreditovaných programů zajišťovaných jinými vzdělávacími organizacemi. Aktivně vystupuje na odborných konferencích zaměřených zejména na sociální klima ve škole a na prevenci rizikového chování. Také je autorkou publikace Hlavu vzhůru, rodiče! Na výchovu selským rozumem, která vyšla v listopadu 2015.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz
zobrazit více zobrazit méně

Další díly

Projekt rodina: Opustit hnízdo (4/16)

1990 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Platí asi všeobecně, že neradi opouštíme to, co nám vyhovuje, co je pro nás pohodlné a co přináší užitek. Co ale dělat v případě, že partnerovi vyhovuje servis rodičů a nemá se k tomu, aby opustil své rodné "hnízdo"? Slibuje změnu a čas stále plyne. Jak se k této situaci postavit? Možná prožíváte, nebo jste prožili něco podobného.
Jiná situace nastává, když se poznají lidé ve zralém věku, kteří už mají něco za sebou. Chtějí začít nový vztah, ale nemají vyřešenou minulost. Mnozí to co bylo, neřeší a utíkají před tím. Ale zjišťují, že to tak úplně nejde. Jak může poznamenat nový vztah právě neuzavřená minulost? A jak se s tím co bylo, dobře vyrovnat?

Na toto téma jsme si povídali s naším hostem Mgr. Milenou Mikulkovou, poradkyní v oblasti výchovy a mezilidských vztahů.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz/
zobrazit více

Projekt rodina: Hledám zn. Zoufale (3/16)

17807 zhlédnutí

Z pořadu: Projekt rodina

Zamilovanost patří do období chození. Těšíme se na každou chvilku, kdy toho druhého uvidíme. Rádi děláme i úplně obyčejné věci, které by nás možná ani moc nebavili. Ale když je on s ní, nebo ona s ním, pak i ty všední věci jsou výjimečné. Chození je krásný adrenalin. Ale co když zamilovanost začne pomalu mizet? Jak se připravit na období, kdy vztah už nebude tak vzrušující? A dá se nějak rozpoznat v období chození, jaký bude můj partner za deset, dvacet let?

Většina mladých lidí si v období chození vybírá vše předem, tedy i to, co patří až do manželství. Chceme vše vyzkoušet a když to bude fungovat, je naděje, že spolu budeme dlouho šťastně žít. Ale praxe ukazuje, že to takto nefunguje. Chození má své fáze a jejich přeskakování nám přinese v budoucnosti jen problémy. Toto téma jsme otevřeli s naším hostem Mgr. Milenou Mikulkovou, poradkyní v oblasti výchovy a mezilidských vztahů.

Více informací najdete na:
http://www.projektrodina.cz
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první