Portrét Ireny Szurmanové

Právě sledujete: Portrét Ireny Szurmanové

Skladatelka a klavíristka Irena Szurmanová je absolventkou Lidové školy umění v Třinci. Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, obory klavír a skladba. Ve studiu pak pokračovala na hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze v oboru kompozice. Od dokončení studií až dosud se věnuje pedagogické činnosti na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kde vyučuje skladbu, hudební teorii a improvizaci. Jako skladatelka a klavíristka spolupracuje s několika sólovými zpěváky např. Barborou Jiráskovou, Patricií Janečkovou nebo Ivem Hrachovcem. Hlavně ale vede vlastní pěvecký sbor v Třinci, se kterým má za sebou nespočet koncertních vystoupení.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: 95 tezí (25/26)

Majstrštyk: 95 tezí (25/26)

Misie adventistů ve světě: Hlboko v doline

Misie adventistů ve světě: Hlboko v doline

Majstrštyk: Kamenování Štěpána (24/26)

Majstrštyk: Kamenování Štěpána (24/26)

Další díly

Prožít klid

Máte svou rodinnou tradici, při které si v pátek večer zahajujete sobotu? Zajímalo vás někdy, jak to probíhá v jiných domovech? Dokument americké a německé televize HopeChannel zavádí diváky do mnohých rodin po celém světě a poukazuje na to, že i když způsoby vítání sedmého dne má každý trochu jiné, důvody jsou napříč kontinenty stejné.

zobrazit více

Druhý nádech Aničky Krátké

Tanečnice, sportovkyně, veselá puberťačka ... Měla před sebou život plný dobrodružství a nových zážitků. Stačí vteřina za volantem a všechno je jinak. Teď řeší, jestli se najde někdo na zastávce, kdo ji pomůže nastoupit do tramvaje, jestli je ve škole bezbariérový přístup a zda si ještě někdy zatancuje. Aničce se změnil život, ale se svým pozitivním přístupem boří překážku po překážce.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první