Majstrštyk: Výkupné (23/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Výkupné (23/26)

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Výkupné" namaloval anglický malíř John Everett Millais. Je na něm vyobrazen rytíř 16. století platící výkupné za své dvě dcery. Někdy se nám zdá, že když má Bůh miliardy lidí, tak na nás tolik nezáleží. Bible ale říká, že jsme byli vykoupeni za velikou cenu. Ve světě umění se hodnota věcí odvíjí od toho, kolik je za ně kdo ochotný zaplatit. Jaké výkupné za nás zaplatil Bůh?

zobrazit více zobrazit méně

Misie adventistů ve světě: Přítel v nouzi

Misie adventistů ve světě: Přítel v nouzi

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (2/5)

Sedmý den: Objevy ze ztracených stránek historie (2/5)

Majstrštyk: Nepřítel seje plevel (22/26)

Majstrštyk: Nepřítel seje plevel (22/26)

Další díly

VideoZamyšlení – Každý je v tom sám?

Každý je v tom sám. Víme, že nakonec přijdou chvíle, kdy ani ti nejbližší už nedokážou pomoc. Jsou to okamžiky, kdy už s námi nikdo jít nemůže. Ochromeni okolnostmi, ale hlavně sami sebou, čekáme na zázrak. Propadáme nejistotě a nenacházíme řešení. Každý z nás se může ocitnout na podobné křižovatce, kdy to vzdá, nebo v sobě najde odvahu bojovat a říci životu ANO. Nemusí to být jen na nás, protože v momentě, kdy se rozhodneme, přestáváme být sami.

zobrazit více

Majstrovské dielo: Aká je vaša hodnota (2/6)

Majstrovské dielo je dokumentárna séria austrálskej televízie HopeChannel, ktorá skúma niektoré z najslávnejších a najzaujímavejších umeleckých diel. V období, keď mnohí ľudia nevedeli čítať a písať, bolo umenie jediným prostriedkom pre pochopenie Boha.
Uvažovali ste niekedy, aká je vaša hodnota? Na internete sa dnes dá dokonca vypočítať, aká je hodnota vášho tela v prepočte na finančnú čiastku. Judáš zradil Ježiša za sumu, ktorá sa v tej dobe zhodovala s cenou za otroka. Prečo si Judáš tak málo cenil Ježiša a prečo si Ježiš tak veľmi cenil Judáša?
zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první