Majstrštyk: Zubař (20/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Zubař (20/26)

733 zhlédnutí

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Zubař" namaloval roku 1622 nizozemský malíř Gerard van Honthorst. Zajímavé je, kolik obrazů na toto téma existuje. A mají dokonce několik věcí společných. Vypadá to, že všechny zubaře jejich práce těší. Trhání zubu je navíc společenskou událostí. A člověk, kterému zub trhají, zažívá obrovskou bolest. Někdy musíme projít krátkodobou bolestí, aby se nám od té dlouhodobé ulevilo.
zobrazit více zobrazit méně

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Další díly

Hledání 2: Vina (7/14)

444 zhlédnutí

V určité chvíli našeho života se musíme vypořádat s pocitem viny, který si občas za něco neseme. Ať už se nám to podaří či nikoli, buď nás to osvobodí, nebo stáhne ještě hlouběji.
Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...

zobrazit více

Důkaz o Bohu 2: Ježíš Kristus (14/25)

2946 zhlédnutí

Z jakých zdrojů se můžeme dozvědět o Ježíši?
Čtrnáctý díl druhé řady pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem o Ježíši Kristu, kterým provází Martin Hasík.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první