Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

Právě sledujete: Re-form-ace: Stačí Bible? (1/8)

715 zhlédnutí

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Podle Luthera je jedním z pilířu pro spasení důraz na sola scriptura, tedy pouze Písmem. Podle křesťanské tradice všechna pravda o Bohu vychází z Bible. V čem spočívá převratnost těchto pilířů? A má někdo patent na výklad Bible?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské Martin Chadima.

zobrazit více zobrazit méně

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Majstrštyk: Petrovo zapření (19/26)

Charitativní ADRA běh 2017

Charitativní ADRA běh 2017

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Majstrštyk: Stvoření Adama (18/26)

Další díly

Hledání 2: Vina (7/14)

444 zhlédnutí

V určité chvíli našeho života se musíme vypořádat s pocitem viny, který si občas za něco neseme. Ať už se nám to podaří či nikoli, buď nás to osvobodí, nebo stáhne ještě hlouběji.
Dvacet let po uvedení australského dokumentárního seriálu Hledání vám HopeTV přináší jeho druhou řadu s názvem Hledání 2 (v originálu Beyond the Search). V roli moderátora se vám opět představí Geoff Youlden, kterého ovšem tentokrát doplní další dva průvodci. Všichni se vydávají na různá místa naší planety a zamýšlejí se nad základními životními otázkami lidstva. Společně s nimi se ocitnete uprostřed minového pole, v deštných pralesích Jižní Ameriky nebo v izraelském Kumránu. Tam všude naši průvodci našli důkazy o tom, že svět, který známe, čeká převratná událost ...

zobrazit více

Důkaz o Bohu 2: Ježíš Kristus (14/25)

2946 zhlédnutí

Z jakých zdrojů se můžeme dozvědět o Ježíši?
Čtrnáctý díl druhé řady pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem o Ježíši Kristu, kterým provází Martin Hasík.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první