Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Podobenství o bohatém bláznu (15/26)

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz "Podobenství o bohatém bláznu" namaloval roku 1627 nizozemský malíř Rembrandt Harmenszoon van Rijn a ten moc dobře věděl, jaké to je být bohatý a žít rozmařile. Také ale poznal, jaké to je přijít o všechno. Obraz je motivován Ježíšovými slovy, že i když má někdo nadbytek, není jeho život zajištěn tím, co vlastní.
zobrazit více zobrazit méně

Řekni to světu (Tell the World)

Řekni to světu (Tell the World)

Prázdnota

Prázdnota

HopeTV Showreel 2017

HopeTV Showreel 2017

Další díly

Re-form-ace: Stačí víra? (4/8)

Rok 2017 je připomínkou, že uplynulo 500 let od začátku evropské reformace, kdy Martin Luther v Německu zveřejnil svých 95 tezí.
Třetím pilířem pro spasení je podle Luthera sola fide, tedy pouze vírou. Jak do toho zapadá téma odpustků a odpuštění? Kdo mi vlastně může odpustit? Víra určitě smysl má, ale je to mnohem složitější než v minulosti. Můžeme s tímto souhlasit?
Rozhovor v kostele Martina ve zdi vedli webpastor Jindřich Černohorský a duchovní Církve československé husitské Martin Chadima.

zobrazit více

Důkaz o Bohu 2: Boží uzdravení (2/25)

Je Bůh opravdu všemocný?
Druhý díl druhé řady pořadu HopeTV.cz s misionářem Korneliem Novakem o Božím uzdravení, kterým provází Martin Hasík.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první