Majstrštyk: Obrácení svatého Pavla (7/26)

Právě sledujete: Majstrštyk: Obrácení svatého Pavla (7/26)

Majstrštyk je dokumentární série australské televize HopeChannel, která zkoumá některá z nejslavnějších a nejzajímavějších náboženských uměleckých děl. V době, kdy mnozí nemohli číst, bylo umění používáno jako základ pro pochopení Boha.
Obraz Obrácení svatého Pavla namaloval roku 1601 italský malíř Caravaggio. Jeho hlavní pointou je pokoření Saula. Nejede už na vysokém koni, ale leží na zemi v prachu, níže než zvířata. Jeho život se v té chvíli změnil – změnil se ze Saula, pyšného, sebestředného vraha – v pokorného, milujícího křesťana.

zobrazit více zobrazit méně

Víra v podivném světě 3/7 • Biblický týden ČS 2017

Víra v podivném světě 3/7 • Biblický týden ČS 2017

Majstrštyk: David s hlavou Goliáše (6/26)

Majstrštyk: David s hlavou Goliáše (6/26)

Spot: Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

Spot: Adventistická služba lidem se speciálními potřebami

Další díly

Majstrovské dielo: Dve strany váh (6/6)

Majstrovské dielo je dokumentárna séria austrálskej televízie HopeChannel, ktorá skúma niektoré z najslávnejších a najzaujímavejších umeleckých diel. V období, keď mnohí ľudia nevedeli čítať a písať, bolo umenie jediným prostriedkom pre pochopenie Boha.
Keby ste dnes zomreli, čo by sa s vami stalo? Skončíme v nebi všetci? A ak nie, na základe čoho Boh rozhodne, kto tam bude a kto nie? Čo musím teda urobiť, aby som bol zachránený?

zobrazit více

VideoZamyšlení – Každý je v tom sám?

Každý je v tom sám. Víme, že nakonec přijdou chvíle, kdy ani ti nejbližší už nedokážou pomoc. Jsou to okamžiky, kdy už s námi nikdo jít nemůže. Ochromeni okolnostmi, ale hlavně sami sebou, čekáme na zázrak. Propadáme nejistotě a nenacházíme řešení. Každý z nás se může ocitnout na podobné křižovatce, kdy to vzdá, nebo v sobě najde odvahu bojovat a říci životu ANO. Nemusí to být jen na nás, protože v momentě, kdy se rozhodneme, přestáváme být sami.

zobrazit více

Odebírejte nová videa jako první