Ohlednutí za aktivitami v Čechách

15. 6. 2015

České sdružení Církve adventistů sedmého dne podporuje velké množství projektů, které zajišťují aktivní působení církve ve společnosti. Projekty na jejichž zmapování se zaměřila HopeTV jsou cíleny na maminky, děti, hledající nebo například romy.

Společenské centrum Padolí v Hronově


Společenské centrum Padolí je místem setkávání. Svou záštitu nabízí všem, kteří se věnují svým dětem, učí se anglicky nebo rádi cvičí. Padolí však nabízí mnohem více.

Více na www.hronov.casd.cz/spolecenske-centrum-padoli


Mládež Církve adventistů sedmého dne


Mladí lidé vs. Církev adventistů sedmého dne. Jde to dohromady? Jaká rozhodnutí musí mladí řešit? A v čem jsou mládežníci prospěšní?

Více na http://www.casd.cz


Pathfinder - Most a Chomutov


Sbor Horizont je společenství křesťanů z Mostu a Chomutova. Nedílnou součástí sboru Církve adventistů jsou i děti. Jaké je jejich místo? Jaké hodnoty vyznávají?

Více na www.horizont.casd.cz


Romský sbor v Sokolově


Církev adventistů sedmého dne je rozmanité společenství. Dokazují to například romské bohoslužby v Sokolově. V čem jsou tyto setkávání jedinečné?

Více na wwww.sokolov.casd.cz/category/bohosluzby


Společenský dům Lávka v Mladé Boleslavi


Sborové společenství Církve adventistů sedmého dne působí v Mladé Boleslavi od roku 1930. Na přelomu milenia roku 2000, zde začala zrát touha k provozo-vání společenského domu, který by mohl sloužit veřejnosti v oblasti vzdělávací, zájmové a volnočasové.

Dnem otevřených dveří 19. září 2012 se podařila po osmi letech intenzívnějšího jednání s možným investorem a hledáním vhodné lokality v centru města, tato touha naplnit.

Místo setkávání jsme nazvali „Společenský dům Lávka“. Proč Lávka? Když jsme přemýšleli o názvu, pod kterým by si měla veřejnost objekt pamatovat, převážilo v nás přesvědčení, že právě tento symbol dobře vystihuje náš budoucí záměr. Lávka dokáže spojit dva břehy, ale člověk po ní jdoucí musí být pozorný a aktivní, aby mohl dojít do cíle bezpečně.

Provozem společenského domu bychom rádi utvářeli přátelské prostředí k propojování různorodého lidského myšlení a pohledů na smysluplný život, a všem věkovým kategoriím nabízeli podle našich možností aktivity pro volný čas a příležitostné vzdělání v oblastech, kterými můžeme naši společnosti posloužit.

Více na www.lavkamb.cz


Výstava Genesis


Cílem výstavy GENESIS je “odtajnit” a zprostředkovat odborníkům i laikům, lidem všech věkových kategorií, nevšední, provokativní otázky. A fundované odpovědi týkající se původu a skutečné “neoficiální” historie vesmíru, života a člověka, odpovědi podložené rozsáhlými výzkumy na poli přírodních i historických věd.

Odebírejte nová videa jako první