Ohlednutí za aktivitami na Moravě

9. 6. 2015

Moravskoslezské sdružení Církve adventistů sedmého dne žilo v posledním volebním obdobím mnoha projekty. Projekty, které jsou zaměřené na děti, mládež, ADRA dobrovolníky či ty, co zajímá vlastní zdraví. HopeTV zpracovala zlomek aktivit, kterým církev žila v poslednm období.

PTD - Pošli to dál


Duchovní iniciativa církve adventistů Pošli to dál známá jako PTD, určená pro mladé lidi na Moravě a ve Slezsku, slaví v roce 2015 desáté výročí. Cílem PTD je vytvořit prostředí duchovního růstu pro ty, kteří touží prohlubovat svůj vztah s Bohem, rozvíjet své společenské dovednosti a zapojit se do služby v místních sborech.

Více na www.poslitodal.cz



Kluby zdraví v Třebíči


Cílem Klubu zdraví v Třebíči je oslovovat širokou veřejnost všech věkových kategorií a předávat získané poznání. Klub chce také zájemcům pomáhat při osvojení si a praktikování principů zdravého životního stylu a motivovat ke službě jiným lidem.

Více na www.trebic.casd.cz/klubzdravi



ADRA - Sociální šatník ve Frýdku Místku


Sociální šatník nabízí bezdomovcům a rodinám v hmotné nouzi materiální pomoc formou výdeje základního ošacení a hygienických potřeb. Kdo šatník využvá? A jak funguje charitativní obchůdek?

Více na www.adra.cz/dobrovolnictvi/frydekmistek


Klub Pathfinder


Občanské sdružení dětí a mládeže Klub Pathfinder organizuje děti a mládež v oddílech vedených dospělými vedoucími. Prostřednictvím pravidelných schůzek, víkendových akcí, sportovních akcí, turistických výprav do přírody a prázdninových táborů připravuje rozmanité zájmové aktivity zaměřené na smysluplné využívání volného času dětí a mládeže. Cílem činnosti je snaha podpořit rozvoj osobnosti mladých lidí, a to jak v oblasti fyzické, tak i duchovní a mravní s důrazem na vytváření pozitivního vztahu k přírodě, společnosti i jednotlivým lidem v duchu křesťanských zásad.

Více na www.pathfinder.cz

 

Čestný občan Alois Kubík


Alois Kubík je členem jesenického sboru církve adventistů a ve vodoléčebných lázních pracoval šedesát let. Věnuje se také výzkumu zdejšího klimatu, je znalcem historie lázní, překladatelem, badatelem, emeritním primářem a čestným občanem obce Jeseník.

Odebírejte nová videa jako první