Adventist Mission - 1/2015

23. 3. 2015

Aktuální vydání pořadu "Adventist mission" nás opět zavede do zajímavých koutů planety, které mají jedno společné. Věřící adventisté neprožívají víru jen doma, ale nabízí ji ve prospěch společnosti.

 

I v Severní Americe je prostor pro službu Církve Adventistů. Podobně na Ostrovech Guam a Mikronézie. Lékařská pomoc, večerní přednášky a vzdělávání v oblast izdravého životního stylu se snaží pomoci lidem k lepšímu životu.

 

Skupina lidí se snaží spřátelit se sousedy a obyvateli města proto, aby nabídli pomoc a prostor pro zkrášlení životního prostředí. Církev vnímá odpovědnost i za životní prostředí. Víra, nejsou pouze slova a kázání. V Simplicity hlásají víru bez slov, činy.

 

Kemp a tábor na pobřeží jezera a na úpatí malebné hory se stává místem pomoci a povzbuzení pro děti z problematických rodin na Aljašce. Kemp Polaris je kempem spokojených dětí.

 

Církev adventistů nabízí v místním divadle prostor pro umělce a lidi milující umění k realizaci a pomoc lidem zdarma. Někdy stačí objetí, jindy je to modlitba, která přináší povzbuzení a podporu druhým lidem.

 

Studenti adventistické univerzity ve městě Oshkosh v americkém státu Wisconsin se kromě studia snaží také pomáhat místní komunitě a lidem žijícím v okolí školy. Klub Pathfinder, který zde působí společně s církví adventistů nabídli pomoc a podporu potřebným.

 

Rozhlasové vlny jako prostředek jak oslovit obyvatele Nepálu. Místní pastor Umesh se spolu s posluchači modlí, pomáhá překonat rodinná trápení. Nejde pouze o misijní službu, ale také o rodinnou a sociální službu potřebným lidem.

 

Bradley a další studenti z Univerzity v Loma Linda (USA) se během studia vydávají na studijní a misijní cesty do odlehlých končin světa. Přinášejí lékařskou pomoc tam, kde by se jinak jen stěží dostala.

 

Vesnice Togiak v odlehlém koutě Aljašky se stala domovem Chada a Liz, kteří se sem přistěhovali, aby pomáhali místním domorodcům duchovně růst.

Odebírejte nová videa jako první